Hem > Uncategorized > Gästblogg: Bahareh Andersson om Fadimes arv

Gästblogg: Bahareh Andersson om Fadimes arv

 

Fadimes arv efter tio års av misslyckande integrationspolitik i Sverige

Fadime Sahindal mördades av sin pappa den 21 januari 2002 och i samma stund föddes  Fadimedebatten i Sverige.

Sedan mer än tio år håller myndigheter och politiker på med ”lagstiftningar” och mera och ännu mera ”utbildningar” för myndigheter. Under tiden så växer sig hedersförtrycket i de segregerade medeltida öarna starkare. Våra godtrogna politiker tror på fullt allvar att ”utbilda bort” kulturrelativismens idévärd hos de bland annat ledande professorerna som t.ex. Massoud Kamali, Eva Lundgren, Maud Eduards och andra vilka skrämmer svenskarna till tystnad med ”rasisthotelser” om de bara vågade se sammanhanget mellan heder, våld och kultur?

Ja! Jag talar nu alltså om en politisk praktik och inte om den vetenskapliga kulturrelativismen som är en antropologisk metod för att förstå kulturer inifrån. Några exempel till. Så som jag vet, ministern Sabuni gav Ungdomsstyrelsen uppdraget att kartlägga hedersförtryckets utbredning och att stödja föreningar som arbetar mot hedersförtryck, och det är bra. Men, samma myndighet skickar också pengar till flera antidemokratiska organisationer som t.ex. Tuff en organisation som sprider hat mot homosexuella och förbjuder vänskapen med icke troende, avslöjar SvD.

(http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/ge-inga-bidrag-till-hatet_6315534.svd)

En annan myndighet, Nämnden för statligt stöd till trossamfund (SST) skickar årligen mer än femtio millioner kr. till olika minoritets samfund vilka befäster kyskhetskulturer. Pengar skickas också till de etniska manliga föreningarna vilka t.o.m. öppet fördömde Fadimes ”svek mot sin kultur”.

Fryshuset anställer en ung imam som vägrar ändå att säga ja till kvinnopräster och ja till rätten till att välja sin sexualitet. Den syrisk ortodoxa biskopen, Benjamin Atas fördömer också homosexualitet och hotar offentligt med att bryta kontakten med den svenska kyrkan om de viger homosexuella. Ingen svensk politiker vågar ens bemöta hans uttalande medan den svenske pastorn Åke Gren ställs inför rätten för liknade hatbrott. En imam i Rinkeby utfärdar dödshot mot ett fåtal somaliska konvertiter och bara en okänd liten tidning rapporterar skandalen i några rader.

”Toleranta” (fega) politiker beviljar ledighet från undervisning (skolborgarrådet) för flickor. De kämpar med näbbar och klor för att försvara tjejers ”rätt” till heltäckande klädsel samtidigt som de kämpar för religionsförtryckta kvinnors rätt att slippa samma klädsel i andra länder. I Sverige är till och med polisen rädd för att bli kallad för ”rasist” och klarar inte undersökningarna om balkongflickorna som det framgick i P 1 reportaget.

Ja kära läsare riksdagsmannen Waberi är bara ett av de symptomen på den svenska kulturrelativismens utbredda policy. Alltså en av de mest absurda!

Och förvånande, häromdagen publicerade tidningen City i Malmö ett kort reportage om debatten mellan tre kända feminister, dvs. Mona Sahlin, Gudrun Schyman och Maria Wetterstrand. I tidningen City i Malmö, sidan två under rubriken ”Det räcker för fan inte med hästsvans” sitter Schyman och Sahlin tillsammans med Wetterstrand och kommenterar bland annat finansminister Anders Borgs hästsvans. Ni får läsa hela skämtet själva.

http://np.netpublicator.com/netpublication/n18595282

 

Mona Sahlin fokuserar på att kvotera svenska bolagsstyrelser istället för att prioritera djupt kränkande problem där unga tjejer i Sverige försvinner eller gifts bort med tvång. Gudrun Schyman är förbannad på Anders Borgs hästsvans och Wetterstrand tycker att det är pinsamt att unga tjejer ska växa upp med den viljan att bli prinsessor eller drottningar.

Kära medsystrar efter det är att skandalen uppdagades med en skolrektor med medeltida idéer och en förolämpande syn på kvinnor som blev invald i nya moderaternas parti så sträckte jag ut en hand om hjälp. Ingen av er hjälpte mig. Ingen av er tog till orda eller höjde rösten. Varför? Är det viktigare med Anders Borgs hästsvans än Herr Waberis medeltida åsikter?

Kulturrelativism har närmast blivit ett akademiskt ämne i sig, som paradoxalt nog, drivs främst av konservativa invandrare eller vänsterfeminister, vilka därmed går religiösa fundamentalisters ärenden, istället för att försvara kvinnors intresse som de påstår sig vilja. Det är en ordakrobatik på ”hög nivå” med en bakvänd logik som förstärker kulturell förtyck mot invandrarkvinnor.

Nöden kräver att det satsas hundratals millioner på att hjälpa de ungdomar vilka redan hotas av hedersbrott, att myndigheter hedersutbildas på löpande band sedan tio år medan ingen vill eller vågar ta itu med roten till problemet. Att å ena sidan förebygga hedersvåld och å andra sidan stödja hederskulturers profeter och deras organisationer är en ren omöjlighet. Därför hävdar jag att denna kulturrelativistiska praktik, parallellt med hedersnormerna, också har bidragit till de i Sverige begångna hedersmorden. Något liknade har redan sagts år 2001, av Fadime Sahindal.

Nu är min fråga till de svenska feministerna. Vad skulle ni göra om det var svensk-svenska familjer som dömde sina döttrar till döden eller tvingade de att hoppa från balkongen därför att de råkade smutsa ned familjens heder genom att bli kär – utan släktens tillstånd? Vad skulle ni göra om de 70. 000 ungdomarna som inte kommer att få välja fritt sina framtida partner var etniska svenska ungdomar och inte invandrarungdomar? Ja, jag gissar att då skulle ni plocka upp gatustenarna och gå rasande till attack mot de organisationer och samfund vilka sprider könsapartheid och predikar kyskhetstvång och oskuldskontroll. Men, det handlar inte om svenskar utan om en månkulturell medeltid och då råder det tystnad eller handlingsförlamning så att alla, de utsatta ungdomarna och vi, en majoritet av demokratiska invandrare, får lida för detta. Jag är intresserad av era svar.

 Bahareh Andersson 

Bahare Andersson är människorättsaktivist, samhällsdebattör och kvinnofridssamordnare i Hörby kommun. Bahare bloggar här.

Annonser
Kategorier:Uncategorized
 1. januari 9, 2012 kl. 2:03 f m

  Hej Bahare! Ett mycket tänkvärd o läsvärd bloggsida!! Men jag tycker vi slutar använda dom possitivt laddade orden Heder o Ära i samband med dessa brott, o börjar kalla dessa grova brott för vad dom i verklighetan är: SKAMMBROTT i religionens/familjens namn, är vad dom är!

 2. januari 9, 2012 kl. 2:14 f m

  P S Kanske en liten detalj i det hela, men vi måste börja benäma saker vid dess rätta namn ! En resa börjar alltid med det första steget, så varför inte börja denna resa med att kalla saker o ting för dess rätta namn!?!? D S

 3. januari 9, 2012 kl. 10:20 f m

  TACK TORBJORN OCH JAG HÅLLER MED DIG TILL HUNDRA!

 4. januari 10, 2012 kl. 2:14 f m

  Bahare, att Svenska genusmaffian tiger som muren i dessa frågor som du tar upp, är Politiskt Korrekt. Det är viktigare för dom är att snarast genomdriva att det blir, en Svensk lag, gällande kvotering av ,det feminina könet, till alla arbeten o poster där kvinnor är underepresenterade. Att ungdomar som i dag lever i Sveige o hotas av Skambrott mm är INTE PK o skulle ju indirekt förklara Asyl- Invandrings o Intgreringspolitiken som ett enda stort misslyckande. Vilket jag tycker att det är! Nästan alla medier agerar helt i PK-anda o dessinformerar eller totaltiger om sakernas tillstånd i dagens NY-Sverige. Hur många fler skambrott skall behöva ske innan ansvariga politiker tar SITT ansvar o reagerar???

 5. januari 10, 2012 kl. 8:18 f m

  Torbjorn: du frågar hur många fler skambrott skall behöva ske? det sker dagligen över allt i Sverige, världen bästa jämställdhet land med det är så osnyligt. Jag tycker att kunna flytta till Sverige enligt mänsklig och rättigheter, är en rättighet för alla . Jämklighet, demokrati och människovärde är otroligt viktiga och vackra ord i en demokrati . Vi flesta oavsett hudfärg, ras och religion står för de värderingarna. Men vilken pris ska vi betala för vår infekterade integrationspolitiken som drabbar mest själva ”invandraren” i samhälle?
  De senaste åren har jag genom mina artiklar försökt tydliggöra att integrationspolitiken i Sverige är utmärkt på att servera argument mot det mångkulturella samhället vilket man även berömmer och försvarar med många vackra ord.
  Men min uppfattning, som baserar sig på självupplevd verklighet, av det mångkulturella samhället och effekten av toleranta värderingar är av en annan dimension. Integrationspolitiken och ämnet mångkulturalism har länge avvisats som enfaldig främlingsmotvilja.

 6. januari 10, 2012 kl. 10:28 f m

  Bahareh, alla, jag säger alla som VÅGAR ha en annan uppfatning än den som är Politiskt Korrekt i dessa frågor blir utsatta för hot, utfrysning, tom våld mot person o egendom, samt allmänt förlöjligade. Svenskar utan invandringsbakgrund råkar ut för samma saker som ovan + blir kallade, Rasister, Nazister, Islamofober, Främlingsfientliga mm mm O du, inte bara personen i fråga utan även hanns/hannes familj, vänner, bekanta, arbetskamrater mfl Detta påstår jag måste vara organisert/sanktionerat från högsta politiska ort!!! Vilken demokratur vi lever i Bahareh. Men vi ger inte upp…om man spottar på en sten tillräckligt ofta så blir den åtminstode våt 🙂

 7. januari 10, 2012 kl. 2:26 e m

  😀

 1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: